Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман не вірить, що приватні енергокомпанії збагатяться завдяки новим тарифам 


Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України
Володимир Гройсман, прем'єр-міністр України

Зловживання в обчислені тарифів на опалення можуть бути, але вони не системні, переконаний прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода, відповідаючи на запитання про великі суми, які нараховує споживачам компанія «Київенерго».

«Те, що можуть бути зловживання на якомусь базовому рівні, я думаю, що це може мати місце. Але системно – ні. Це дуже легко перевіряється, з одного боку. З іншого боку, це безготівкові кошти. Вони не є готівкою. Тобто, якщо ми платимо за тепло, якщо ми платимо за електроенергію, ці кошти потрапляють в касу, і в касі вони розносяться, відповідно підконтрольні податковій, КРУ і так далі. Тобто там робити серйозні, системні зловживання дуже і дуже важко», – сказав Володимир Гройсман.

Щоб пересвідчитися у правильності нарахування тарифів, міністерство ЖКГ перевірить п’ять підприємств, які надають відповідні послуги.

«Я дав доручення міністру житлово-комунального господарства і регіонального розвитку, щоб він взяв п’ять базових підприємств по країні. І ми маємо їх перевірити, подивитися, що там все ж таки на місцях відбувається», – зазначив Володимир Гройсман.

Раніше представники «Київенерго» надали роз’яснення щодо рахунків за опалення, які отримали кияни. Комерційний директор підприємства Євген Бушма вибачився перед жителями 650 будинків Києва, яким порахували опалення за квадратурою, а не за лічильниками.

При цьому, за його даними, в квартирі, площею у 60 квадратних метрів, рахунок за опалення за місяць цілком може перевищити суму у 3 тисячі гривень. У «Київенерго» вказують наурядову постанову, за якою сума за опалення коригується відповідно до температури на вулиці.

Керівники теплопостачальних організацій в регіонах сумніваються у правильності розрахунків «Київенерго». Пояснень від «Київенерго» очікують і у Нацкомісії, що забезпечує державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

XS
SM
MD
LG