Доступність посилання

ТОП новини

Молдова затримала свого консула в Туреччині за звинуваченням у хабарництві


У Молдові затримали консула цієї країни у Стамбулі в Туреччині за звинуваченням в отриманні хабарів за візи та інші документи від громадян близькосхідних країн.

Як повідомили у прокуратурі Молдови, консул В’ячеслав Філіп був затриманий увечері в середу на летовищі Кишинева після прибуття зі Стамбула на термін у 72 години.

За словами посадовців, Філіп незаконно видавав візи за суми в сотні доларів громадянам арабських країн, у першу чергу Сирії та Іраку.

Голова молдовської спецслужби, Служби інформації і безпеки, Міхай Балан заявив, що В’ячеслав Філіп створив загрозу безпеці Молдови. Він також закликав парламент країни ухвалити закон, який дав би право спецслужбі мати в дипломатичних представництвах Молдови за кордоном своїх агентів із метою боротьби з широко розповсюдженою корупцією в них.

Водночас колишній голова Служби інформації і безпеки Молдови Валентин Дедіу сказав в інтерв’ю Радіо Свобода, що він сумнівається в офіційних звинуваченнях щодо консула і припускає, що вся справа спеціально влаштована для того, щоб схилити парламент ухвалити згаданий закон.

Міністерство закордонних справ Молдови оприлюднило заяву, в якій назвало Філіпа «досвідченим і самовідданим дипломатом».

XS
SM
MD
LG