Доступність посилання

ТОП новини

Лавров заперечує бомбардування Алеппо цього тижня


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у розмові з держсекретарем США Джоном Керрі заперечив повідомлення, що російські або сирійські військові літаки цього тижня завдавали повітряних ударів по сирійському місту Алеппо. Таку заяву російський міністр зробив 17 листопада після розмови сам-на-сам із Керрі в Перу, де відбувається саміт організації АТЕС (Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці).

«Наша авіація і військово-повітряні сили Сирії працюють тільки в провінціях Ідліб і Хомс, щоб запобігти проникненню до Сирії бойовиків угруповання «Ісламська держава», які можуть залишати Мосул», – сказав Лавров.

Держсекретар США Джон Керрі, повідомляючи про цю ж розмову, сказав, що обговорив із Лавровим питання України і «всі аспекти» щодо Алеппо, в тому числі відновлення бомбардування цього сирійського міста.

Військові США та іракські сили нині намагаються вибити бойовиків угруповання «Ісламська держава» з міста Мосул в Іраку.

Спостерігачі повідомляють, що цього тижня внаслідок повітряних ударів та артилерійських обстрілів у контрольованій повстанцями частині Алеппо загинули десятки людей. Вони кажуть, що бомбардування відновилися 15 листопада після паузи тривалістю чотири тижні.

Авіацію проти сирійських повстанців використовують тільки Дамаск і Москва.

XS
SM
MD
LG