Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко ветував закон про державну підтримку кінематографії в Україні


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Президент України Петро Порошенко застосував право вето та повернув до парламенту зі своїми пропозиціями закон України «Про державну підтримку кінематографії в Україні», ухвалений Верховною Радою 22 вересня. Про це повідомили у прес-службі президента.

«Президент вбачає за доцільне доопрацювати запропонований законом механізм надання державної субвенції для повернення частини кваліфікованих витрат, здійснених суб’єктом кінематографії при виробництві фільму, з урахуванням принципів, визначених бюджетним і податковим законодавством, виклавши його в окремому законі», – йдеться в повідомленні.

Президент, як заявили в його адміністрації, сподівається, що парламент найближчим часом доопрацює закон з урахуванням внесених пропозицій.

Петро Порошенко водночас вказав на низку позитивних норм, які сприятимуть створенню умов для розвитку кіновиробництва, впровадженню прозорих процедур здійснення фінансування проектів, забезпечення прав інтелектуальної власності тощо.

Верховна Рада України ухвалила закон про державну підтримку кінематографії в Україні 22 вересня. Незадовго до ухвалення цього закону президент Петро Порошенко заявляв про важливість розвитку української кіногалузі як «напряму на шляху євроінтеграції, підвищення конкурентоспроможності, розвитку продюсерської системи та кіноринку».

XS
SM
MD
LG