Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарія розширила перелік осіб у списку санкцій через ситуацію в Україні


Швейцарія 17 листопада розширила перелік осіб у списку міжнародних санкцій, пов’язаних з ситуацією в Україні. Про це йдеться в повідомленні Держсекретаріату з економічних справ Швейцарії.

«17 листопада 2016 року федеральний департамент економіки, освіти і досліджень змінив перелік осіб, який додається до розпорядження про заходи щодо запобігання обходу міжнародних санкцій у зв’язку з ситуацією в Україні. До списку було додано шістьох осіб», – мовиться в повідомленні.

Зміни набирають чинності з моменту опублікування, додали в секретаріаті.

На початку листопада ЄС додав до переліку осіб і компаній, щодо яких діють санкції через порушення територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України, шістьох діячів із окупованого Криму, яких Росія вважає «депутатами Держдуми Росії, обраними у Криму». Сполучені Штати Америки так само додали їх же й до свого списку санкцій. У світі не визнали проведення Росією виборів до Державної думи на окупованій частині території України – в Автономній Республіці Крим і в Севастополі.

Євросоюз, як і США, країни-члени «Групи семи» і ще деякі держави, у кілька етапів, починаючи з 2014 року, запровадив у зв’язку з дестабілізацією України і агресією Росії проти неї у Криму, а потім на Донбасі загалом кілька пакетів санкцій, головно проти російських фізичних і юридичних осіб, але також проти осіб та інституцій із лав донбаських і кримських сепаратистів і представників колишнього керівництва України. Крім того, санкції накладені й на деякі галузі економіки Росії.

XS
SM
MD
LG