Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада вирішила звернутися до суду щодо 67 ТРК через ненадання даних про структуру власності


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду про стягнення штрафів із 67 телерадіокомпаній через несвоєчасне подання ними інформації про структуру їхньої власності або надання інформації, що не відповідає дійсності.

Як повідомляє прес-служба Нацради, телерадіоорганізація сплачує штраф у розмірі 5 % загальної суми ліцензійного збору за всіма ліцензіями, власниками яких є порушник, а за кожен день прострочення сплати нараховуватиметься пеня у розмірі 1% від суми штрафу.

У відомстві зазначають, що, оскільки до цього часу низка ліцензіатів не сплатила штрафи, Нацрада ухвалила рішення про звернення до суду про стягнення з них цих штрафів.

«Управлінням фінансової і бухгалтерської служби регуляторного органу телерадіокомпаніям і провайдерам програмної послуги нараховано пеню за кожен день прострочення сплати», – йдеться у повідомленні.

До переліку оштрафованих телерадіокомпаній, зокрема, увійшли «Ностальгія», «Європа Плюс Київ», «Українське народне телебачення УНТ», «Телеканал-100», «Перша одеська телерадіокомпанія».

Згідно із законодавством, суб’єкт інформаційної діяльності у сфері телебачення та радіомовлення щороку подає інформацію про свою структуру власності, яку необхідно надати регулятору до 31 березня.

XS
SM
MD
LG