Доступність посилання

ТОП новини

ДСНС попередила про вітер і підняття води в річках


Shutterstock
Shutterstock

Державна служба України з надзвичайних ситуацій виступила з попередженнями про сильний вітер і про підняття рівня води в деяких річках.

Зокрема, повідомили у службі, за прогнозами «Укргідрометцентру», протягом дня по всій території країни, зокрема в Києві й області, очікуються пориви вітру у 15–20 метрів за секунду.

Вітер також посилиться в акваторії Чорного й Азовського морів. Зокрема, ввечері на Азовському морі в портах Маріуполі й Бердянську очікується подальше посилення східного вітру до 25–30 м/с, висота хвиль на Азовському морі 15–20 дм, а в портах 13–15 дм, утримається до кінця доби та протягом понеділка, попередили в ДСНС.

Також через танення снігів, що випали попередніми днями, очікується зростання рівнів води в деяких річках. Зокрема, до понеділка на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська області) це зростання має сягнути 0,5–1,5 метра порівняно з рівнями на п’ятницю; на річках басейну Західного Бугу (Львівська, Волинська області) – на 0,3–1,2 м; на лівих притоках Дністра (Тернопільська, Хмельницька, Винницька області) – на 0,3–0,8 м; а на ділянці Дністра Галич – Заліщики очікується підйом рівнів води на 0,5–1,0 м над рівнями на ранок суботи, без загрози негативних наслідків.

XS
SM
MD
LG