Доступність посилання

ТОП новини

«Український вибір» заявляє, що офіс Медведчука через напади 21 листопада пошкоджений не був


Мітингувальники трощать відділення російського «Сбербанку» у Києві, 21 листопада 2016 року
Мітингувальники трощать відділення російського «Сбербанку» у Києві, 21 листопада 2016 року

В організації «Український вибір» заявляють, що офіс Віктора Медведчука внаслідок нападів групи людей 21 листопада пошкоджений не був. Про це в коментарі Радіо Свобода сказав керівник прес-служби організації «Український вибір» Олег Бабанін.

«У нас стоять залізні двері, тож нападники не змогли вдертися до приміщення. Вони потрощили електроніку та конструкції, які були ззовні будинку. Намагаючись отримати доступ до офісу через інші приміщення, вони підпалили салон краси», – повідомив Бабанін.

Натомість у прес-центрі «Сбербанку» Радіо Свобода повідомили, що у пошкодженому відділенні фінансованої установи зараз триває ремонт, а сума завданих збитків встановлюється.

«Зараз проводяться ремонтні роботи, після них відділення буде працювати в штатному режимі. Сума збитків встановлюється. Всі інші відділення «Сбербанку» працюють без змін. Правоохоронні органи проводять розслідування стосовно погрому», – заявили в банку.

21 листопада у Києві група радикальних демонстрантів влаштувала невелику пожежу у приміщенні, яке, за їхніми словами, є офісом лідера проросійського руху «Український вибір» Віктора Медведчука. Поліція не завадила нападу на будівлю офісу, де активісти вибили вікна і зламали камери спостереження. Радикали побили вікна й у приміщенні відділку «Сбербанку Росії», розташованому неподалік.

Після цих подій правоохоронці відкрили кримінальні провадження за статтями «хуліганство» і «навмисне пошкодження майна».

Активісти понищили одне з київських відділень «Сбербанку Росії» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00

Перед цим на майдані Незалежності в Києві, де відбувалося віче з нагоди річниці початку Революції гідності, активісти підпалили кілька автомобільних покришок. Учасники акції пронесли їх, влаштувавши штовханину з силовиками і прорвавши їхній кордон із вигуками «Революція!».

21 листопада Україна відзначає День гідності і свободи. Це свято встановлене в пам’ять про початок цього дня 2013 року подій Євромайдану після того, як влада тодішнього президента Віктора Януковича вирішила зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Наступними місяцями події Євромайдану переросли в Революцію гідності в лютому 2014 року.

XS
SM
MD
LG