Доступність посилання

ТОП новини

МЗС радить українцям не їхати до 5 японських префектур через небезпеку землетрусів


Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від відвідування японських префектур Фукусіма, Івате, Міяґі, Ібаракі, Тіба у зв’язку з потужним землетрусом, що стався біля берегів Фукусіми 22 листопада, і з огляду на збереження небезпеки подальших поштовхів.

У прес-службі МЗС України повідомили, що громадяни України, які перебувають на території цих регіонів, мають уважно стежити за повідомленнями компетентних органів Японії про загрозу подальших поштовхів і виникнення цунамі.

«При подачі сигналу тривоги зберігати спокій, виконувати інструкції та вказівки представників органів місцевих і рятувальних служб», – мовиться в повідомленні.

У разі оголошення попередження про цунамі громадянам, які перебувають у прибережних районах, необхідно негайно покинути небезпечні місця і, за можливості, дістатися до безпечних місць на пагорбах або у високих будівлях та не залишати їх до скасування попередження, додали в МЗС.

Землетрус магнітудою 6,9, що стався 22 листопада, спричинив на північно-східному узбережжі Японії хвилю цунамі. Хвилі висотою один метр були зареєстровані поблизу атомної електростанції «Фукусіма», яка пережила масштабну аварію в 2011 році. Японське метеорологічне агентство повідомило, що землетрус відчувався далеко на південь від епіцентру, зокрема, в столиці країни Токіо.

Щонайменше три людини були серйозно травмовані внаслідок землетрусу і цунамі в Японії.

XS
SM
MD
LG