Доступність посилання

ТОП новини

Кадиров хоче запросити інструкторів зі США для підготовки спецназу


Рамзан Кадиров
Рамзан Кадиров

Влада регіону Росії Чечні хоче залучити для роботи в створюваному міжнародному навчальному центрі підготовки спецназу приватних інструкторів зі США. Про це в інтерв’ю «Інтерфаксу» заявив голова російської республіки Рамзан Кадиров.

За його словами, від них уже надійшло близько десятка заявок. «Не можна заперечувати того факту, що в США є й дійсно круті хлопці з багатим досвідом участі в гласних і негласних спецопераціях в Латинській Америці, Азії, Африці», – зазначив Кадиров.

Як пояснив голова Чечні, офіційні силові структури США в Росії «підпадають під санкції». Крім того, як сказав Кадиров, він «не зовсім розуміє», чому «ці хлопці можуть навчати російських бійців».

Міжнародний навчальний центр для сил спеціальних операцій планується створити в Гудермесі до 2018 року. На площі 400 гектарів буде близько 40 навчальних об’єктів, злітно-посадкова смуга, парашутний комплекс і об’єкти для відпрацювання стрільб і навичок боротьби в міських умовах. Кадиров не сказав, з якими країнами остаточно досягнуто домовленостей з навчання спецназу.

XS
SM
MD
LG