Доступність посилання

ТОП новини

Путін: резолюція Європарламенту свідчить про «деградацію уявлень про демократію»


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін заявив, що ухвалення резолюції Європарламенту про необхідність протидії пропаганді Росії й екстремістським угрупованням свідчить про «деградацію уявлень про демократію» на Заході.

Путін також привітав співробітників RT і Sputnik із «результативною роботою».

«Якщо таке рішення ухвалене, це говорить про те, що ми спостерігаємо абсолютно очевидну деградацію в політичному сенсі цього слова уявлень про демократію в західному суспільстві», – сказав Путін.

Він також заявив, що він розраховує на «перемогу здорового глузду» і сподівається, що «реальних обмежень для ЗМІ не буде».

23 листопада Європарламент ухвалив резолюцію щодо протидії пропаганді Росії й екстремістських ісламістських угруповань, зокрема «Ісламської держави» й «Аль-Каїди», спрямованої на країни Європейського союзу.

У резолюції, проект якої був внесений польським депутатом Анною Фотиґою, вказується, зокрема, що російська влада за допомогою «таких телеканалів, як RT, псевдо-новинних агентств, як Sputnik, тролів у соцмережах», намагається кинути виклик демократичним цінностям, розділити Європу, створити в жителів ЄС негативний образ його східних сусідів.

На підтримку резолюції виступили 304 депутати, проти були 179, ще 208 утрималися.

XS
SM
MD
LG