Доступність посилання

ТОП новини

Кличко про можливість перейменування Московського мосту: «давайте не перебільшувати»


Віталій Кличко
Віталій Кличко

Міський голова Києва Віталій Кличко не вважає за необхідне перейменовувати Московський міст у столиці України.

«Давайте не перебільшувати – зараз все будемо міняти, деякі слова з нашого лексикону будемо видаляти… Все, що потрібно стосовно закону про декомунізацію, ми зробили, все, що стосується наступних кроків… Я багато разів казав: якщо б наше життя покращувалося завдяки знесенню пам’ятників, ми б зносили з ранку до вечора. Моє завдання, щоб у Києві економіка працювала», – сказав Кличко в ефірі Радіо Свобода, відповідаючи на запитання про те, чи варто змінити назву мосту після перейменування Московського проспекту на проспект Бандери.

У липні Київрада вирішила перейменувати проспект Московський на проспект імені Степана Бандери, однак міст через Дніпро зберіг свою стару назву.

Пізніше на сайті Київради була зареєстрована електронна петиція щодо недопущення перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери. Документ набрав 10592 голоси.

У Київській міській державній адміністрації заявили, що петицію про недопущення перейменування Московського проспекту на проспект імені Степана Бандери відхилять у зв’язку з фальсифікаціями голосування.

XS
SM
MD
LG