Доступність посилання

ТОП новини

Смедляєв: ще одному члену Меджлісу в Криму присудили штраф


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Члену Меджлісу кримськотатарського народу Мустафі Маушеву підконтрольний Росії кримський суд призначив штраф. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова ЦВК Курултаю кримсько-татарського народу Заїр Смедляєв.

«Вчора Бахчисарайський районний суд присудив Маушеву Мустафі грошовий штраф у розмірі 750 рублів за участь в діяльності забороненої на території Російської Федерації організації Меджлісу кримскотараского народу», – написав Смедляєв.

14 жовтня той же підконтрольний Кремлю Бахчисарайський районний суд присудив штраф члену Меджлісу кримськотатарського народу Еміне Авамілєвій. До того штраф був призначений заступнику голови Меджлісу Ільмі Умерову і ще одному члену Меджлісу Алі Хамзіну.

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму 26 квітня заборонив діяльність Меджлісу на території анексованого півострова. Світова спільнота висловила рішучий протест через такі дії російської влади. Захист Меджлісу подав апеляцію до Верховного суду Росії. 29 вересня Верховний суд Росії підтвердив заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуванням громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск. Також МЗС звернулося до міжнародного співтовариства застосували всі можливі види тиску на Росію з припинення нею тоталітарних методів придушення прав людини і свободи слова, звільнення українських політв’язнів та заручників.

XS
SM
MD
LG