Доступність посилання

ТОП новини

Речниця СБУ: заяви Росії про затримання чергового «шпигуна» є фейком


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська заявляє, що наразі не має інформації щодо затримання ФСБ Росії чергового «українського шпигуна», але вважає заяви російської сторони фейком.

«У мене поки що інформації немає, але я впевнена, що це фейк… Вони на відміну від нас щодня розповсюджують фейки, затримують безпідставно людей», – сказала Гітлянська Радіо Свобода.

Федеральна служба безпеки Росії 24 листопада повідомила про затримання в анексованому Криму колишнього військовослужбовця Чорноморського флоту Леоніда Пархоменка. Його звинуватили у державній зраді. Російські слідчі заявили, що затриманий нібито шпигував на користь України і передавав іноземній спецслужбі таємні дані про флот.

Упродовж попередніх місяців Росія і встановлена нею окупаційна влада у Криму заявляли про затримання нібито кількох груп «українських диверсантів-терористів» із лав Головного управління розвідки Міністерства оборони України. У Києві категорично відкинули звинувачення на адресу затриманих у Криму громадян України і назвали заяви про це провокаціями.

XS
SM
MD
LG