Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок» заявляє про навмисне затягування суду щодо Єфремова


Олександр Єфремов
Олександр Єфремов

Партія «Опозиційний блок» заявляє про навмисне затягування суду щодо зміни запобіжного заходу колишньому народному депутатові від фракції «Партії регіонів» Олександру Єфремову.

«Опозиційний блок» протестує проти навмисного затягування засідання суду щодо Єфремова. Судові засідання до трьох годин ночі – це свідомі тортури, яким піддають опозиційного політика», – йдеться у заяві партії.

У політичній силі заявили про готовність взяти на поруки Єфремова і вимагають його негайного звільнення з-під варти.

«Влада навмисно затягує вирішення питання про звільнення Олександра Єфремова. У суду не було ніяких підстав розтягувати нинішнє засідання на три доби. Все це робиться з метою тиску на опозиційного політика», – заявили в «Опозиційному блоці».

Печерський районний суд Києва розглядає питання щодо продовження запобіжного заходу для Єфремова від 19 листопада. З цей час захисники вже кілька разів подавали клопотання про відвід судді, прокурора, а також секретаря суду.

Сьогодні слідчий суддя заявив, що один із захисників зловживає своїми правами, і обмежив адвокату час на виступ однією годиною. Натомість адвокат обвинувачує суддю у перешкоджанні його роботі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вчора адвокат Євген Солодко висловлював позицію захисту 9 годин.

Захисники Єфремова заявляють, що арешт їхнього підзахисного минув о 7:28 24 листопада. Натомість прокурори кажуть, що термін тримання під вартою спливає опівночі.

У жовтні Апеляційний суд Києва залишив Єфремова під вартою до 24 листопада.

30 липня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання Олександра Єфремова, якого прокуратура підозрює у причетності до створення угруповання «ЛНР», дій із метою зміни меж території України та заволодіння майном «Луганськвугілля». Сам Єфремов усі звинувачення на свою адресу відкидає.

XS
SM
MD
LG