Доступність посилання

ТОП новини

Нацрада призначила перевірки 5 мовників через порушення закону про мовні квоти


Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що призначила позапланові перевірки п’ятьом мовникам через порушення закону про квоти пісень на радіо і ведення передач українською мовою.

«24 листопада Національна рада за результатами моніторингів мовників стосовно виконання ними вимог закону щодо трансляції в ефірі обов’язкової частки україномовних пісень і ведення ефіру державною мовою призначила позапланові перевірки таким ліцензіатам: ТОВ Незалежна ТРК «ІРТА», Луганськ (позивні: «ІРТА»), ТОВ «Телерадіовидавнича компанія «Мастер», Харків («Вести.Радио»), «ТРК «Скіфія» у формі ТОВ, Новомосковськ Дніпропетровської області («Європа плюс Дніпро»), ТОВ «ТРК Маяк», Олександрія Кіровоградської області (позивні: послідовне звучання нот «ля», «до», «соль», «мі», «соль») і ПрАТ «ТРК «Євростудія», Маріуполь Донецької області («104,0 FM»)», – йдеться в повідомленні.

8 листопада набули чинності законодавчі зміни, відповідно до яких частка пісень державною мовою в ефірі радіостанцій має становити 25% (упродовж першого року) у проміжках часу між 07:00 і 14:00 і між 15:00 та 22:00. А частка ведення передач українською мовою має становити не менше як 50%.

XS
SM
MD
LG