Доступність посилання

ТОП новини

На Павлоградському хімзаводі утилізували мільйон протипіхотних мін у рамках угоди з НАТО


«Павлоградський хімічний завод», 24 листопада 2016 ркоу
«Павлоградський хімічний завод», 24 листопада 2016 ркоу

На Дніпропетровщині на державному підприємстві «Павлоградський хімічний завод» здійснили утилізацію першого мільйона протипіхотних мін ПФМ-1. Інформацію про це Радіо Свобода у четвер підтвердили на підприємстві.

За даними заводу, утилізація протипіхотних мін на підприємстві здійснюється в рамках міжнародної програми «Партнерство заради миру», підписаної між Україною та НАТО.

«Після підписання угоди було укладено тристоронній договір між Міністерством оборони, НАТО і Павлоградським хімічним заводом про ліквідацію ПФМ і ПФМ-1с на виробничих потужностях заводу», – зазначили на підприємстві.

За домовленостями, у рамках програми НАТО «Партнерство заради миру» хімзавод зобов’язався утилізувати понад 3 мільйона протипіхотних мін та 15 тисяч тонн боєприпасів.

У жовтні 2016 року на заводі повідомили, що вже утилізували дві третини твердого ракетного палива, що залишилось у спадок з часів «холодної війни».

2013 року на Павлоградському хімічному заводі відкрили два нові цехи для утилізації застарілого озброєння. Ці об’єкти вартістю в понад 200 мільйонів гривень збудували на виконання міждержавних домовленостей між Україною і США. На заводі наразі утилізують боєприпаси, які залишились із часів СРСР і звезені з усієї України. Проект частково фінансують США.

Павлоградський хімічний завод є одним з провідних підприємств в Україні з утилізації боєприпасів, ракет та їхніх елементів, непридатних для подальшого застосування.

XS
SM
MD
LG