Доступність посилання

ТОП новини

Болгарія: близько 300 заарештованих і 20 поранених поліцейських через сутички в таборі для біженців


Кордон поліції в центрі прийому мігрантів, місто Харманли, Болгарія, 24 листопада 2016 року
Кордон поліції в центрі прийому мігрантів, місто Харманли, Болгарія, 24 листопада 2016 року

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов повідомив, що близько 300 людей були заарештовані і два десятки поліцейських зазнали поранень після заворушень в найбільшому таборі для біженців в країні.

«Близько 300 мігрантів, шестеро з яких за підозрою в загрозі національній безпеці, були заарештовані», – повідомив Борисов громадському радіо BNR 25 листопада після відвідин табору.

За даними влади, 1500-2000 мігрантів взяли участь у сутичках в приймальному центрі для мігрантів у Харманли, неподалік від кордону з Туреччиною.

За попередніми даними, натовп біженців, переважно з Афганістану, почав палити автомобільні шини і кидати каміння в 200 поліцейських і пожежників на знак протесту проти правил недавнього карантину, що забороняє мігрантам покидати центр. Напруженість зросла після протестів місцевих жителів, які вимагали взагалі закрити табір для біженців.

Мігранти, які тікають від насильства на Близькому Сході, прибувають до Болгарії попри збудований уздовж турецького кордону паркан на тлі найгіршої міграційної кризи в Європі з 1945 року.

За офіційними даними, нині на території Болгарії перебуває близько 13 тисяч мігрантів, більшість з них із Афганістану.

XS
SM
MD
LG