Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі тривають акції протесту працівників «Обленерго»


У Запоріжжі тривають акції протесту працівників «Обленерго»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

У Запоріжжі тривають акції протесту працівників «Обленерго»

25 листопада у Запоріжжі відбулася акція протесту в рамках безстрокового страйку працівників «Запоріжжяобленерго». Близько тисячі робітників підприємства зібралися у центрі міста неподалік Запорізької облдержадміністрації на площі Фестивальній та вимагали виплатити їм зарплату.

За даними представників страйккому, заборгованість на сьогодні складає близько 78 мільйонів гривень. 18 листопада між протестувальниками та головою Запорізької ОДА була досягнута домовленість, що комунальні підприємства міста та області терміново погасять свої борги перед «Запоріжжяобленерго».

«Голова ОДА обіцяв дати нам кредит на погашення заборгованості по зарплаті, але він попросив гарантії НКРЕКП (Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг), що ці гроші не підуть як звично транзитом, що вони залишаться на рахунку компанії, і ми видали б людям зарплатню. Ось така була обіцянка. Відповіді від НКРЕКП немає», – пояснив голова профспілкової організації «Запоріжжяобленерго» Микола Бакін.

Наразі керівництво Запорізької ОДА підтверджує готовність терміново погасити заборгованість комунальних підприємств регіону за спожиту електроенергію та перерахувати кошти «Запоріжжяобленерго», якщо НКРЕКП підтвердить, що ті залишаться на рахунках підприємства і будуть використані для погашення заборгованості з заробітної плати.

Раніше депутати Запорізької облради вже звернулися до президента України щодо ситуації на підприємстві. Також прокуратура області розпочала кримінальне провадження за фактом невиплати працівникам «Запоріжжяобленерго» заробітної плати.

Понад 60% акцій «Запоріжжяобленерго» належить державі (Фонду державного майна України). На підприємстві працює понад 5 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG