Доступність посилання

ТОП новини

Азаров заявляє про проведення у Росії «з’їзду політичних мігрантів»


Микола Азаров (Л) і Віктор Янукович
Микола Азаров (Л) і Віктор Янукович

Екс-голова українського уряду Микола Азаров, який втік до Росії, заявляє про проведення 27 листопада «з’їзду», як він каже, «політичних мігрантів та політв’язнів України».

«За кожним з учасників з’їзду стоїть непроста доля. Їм довелося покинути Батьківщину у непростих умовах, пережити тортури, знущання. Те, що в Україні XXI століття з’явилися політв’язні і політемігранти – це просто немислимо. Ми обов’язково повернемося у країну і будемо будувати нову Україну», – написав Азаров у Facebook.

У жовтні 2016 року в Генпрокуратурі заявили, що Росія тричі відмовила Україні в екстрадиції екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова. Миколу Азарова в Україні звинувачують у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Екс-президент Віктор Янукович утік із України в лютому 2014 року після масових розстрілів учасників протестів на майдані Незалежності в Києві. Слідом за ним Україну покинув і екс-прем’єр Микола Азаров. Відтоді, за останніми даними, вони переховуються на території Росії.

XS
SM
MD
LG