Доступність посилання

ТОП новини

Сущенко в суді ознайомлюється зі справою


Акція біля посольства Росії в Україні із вимогою звільнити журналіста Романа Сущенка, 6 жовтня 2016 року
Акція біля посольства Росії в Україні із вимогою звільнити журналіста Романа Сущенка, 6 жовтня 2016 року

Арештований у Росії український журналіст Роман Сущенко ознайомлюється зі своєю справою в суді, що має продовжити йому запобіжний захід, повідомляє адвокат Марк Фейгін.

«За моїм клопотанням суд дав можливість Роману Сущенку ознайомитися з арештною справою. Зараз він із цікавістю і подивом її вивчає», – написав Фейгін у Twitter.

Питання про продовження арешту Сущенка 28 листопада розглядає Лефортовський районний суд Москви. Як написав Марк Фейгін у Twitter, суд почався у відкритому режимі, але після клопотання прокурора суддя вирішив зробити засідання закритим.

Українського журналіста, власного кореспондента агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня, коли він прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. Федеральна служба безпеки Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Суд заарештував журналіста на два місяці.

Міністерство оборони України категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки. Сам Роман Сущенко провини не визнає.

XS
SM
MD
LG