Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України висловило протест через рішення російського суду продовжити арешт Сущенку


Міністерство закордонних справ України висловлює протест через рішення російського суду продовжити арешт українському журналістові Роману Сущенку і вимагає його звільнення. Про це на своїй сторінці у «Твіттері» написала речниця відомства Мар’яна Беца.

«Політично вмотивована справа. Черговий заручник агресії Російської Федерації. Висловлюємо протест і вимагаємо звільнення Романа Сущенка», – зазначила вона.

У понеділок, 28 листопада, московський суд продовжив арешт українського журналіста Романа Сущенка до 30 січня 2017 року. Таким чином суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення.

Українського журналіста, власного кореспондента агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня, коли він прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. Федеральна служба безпеки Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є «співробітником Головного розвідувального управління Міноборони України». Суд заарештував журналіста на два місяці.

Міністерство оборони України категорично відкинуло заяви про причетність журналіста до відомства і до військової розвідки. Сам Роман Сущенко провини не визнає.

XS
SM
MD
LG