Доступність посилання

ТОП новини

У «Київводоканалі» заявляють про можливі проблеми з холодним водопостачанням


(@Shutterstock)
(@Shutterstock)

У компанії «Київводоканал» заявляють про можливі проблеми з холодним водопостачанням жителів Києва.

Як повідомляє прес-служба компанії, відсутність оплати за послуги водопостачання може спричинити збій у роботі водопровідно-каналізаційних систем Києва.

«Київводоканал» заявляє, що від початку року населення заборгувало за холодне водопостачання і відведення близько 150 мільйонів гривень.

«Ми розуміємо нинішнє навантаження на жителів у питаннях оплати ЖКП. Разом з тим, на сьогодні частка послуг холодного водопостачання та водовідведення у структурі загальної квитанції за ЖКП становить не більше ніж 10%. Для Київводоканалу 1 м куб холодної води, який сьогодні коштує 13,78 гривень, – це необхідність витрат на забір, підготовку, очистку, подачу води, а також відведення стоків. Без належного фінансування ці процеси можуть просто зупинитись», – мовиться у повідомленні.

У компанії закликають киян до кінця місяця оплатити рахунки за холодну воду та водовідведення, не відкладати «на потім» і не ставити під загрозу роботу систем життєзабезпечення міста.

У червні Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП), для низки підприємств підвищила тарифи на холодне водопостачання та водовідведення на 15–35%. Це рішення стосується 10 підприємств, зокрема «Київводоканалу».

XS
SM
MD
LG