Доступність посилання

ТОП новини

Представник ООН: Алеппо може перетворитися в «гігантське кладовище»


Сирійські родини, що втратили дім, втікають із районів східного Алеппо, де тривають бої, Сирія, 29 листопада 2016 року
Сирійські родини, що втратили дім, втікають із районів східного Алеппо, де тривають бої, Сирія, 29 листопада 2016 року

Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О’Браєн заявляє, що сирійське Алеппо може перетворитися в «гігантське кладовище», якщо не вдатися до негайних дій для допомоги цивільним жителям.

Виступаючи 30 листопада перед членами Ради безпеки ООН, О’Браєн розповів про брак продовольства і медикаментів в оточеній урядовими військами частині міста, а також про загибель жителів в результаті обстрілів та авіаударів. Представник ООН наголосив, що в східній частині Алеппо не залишилося лікарень, які працюють.

За останні дні наступу урядових сил, в результаті якого війська сирійського президента Башара Асада вибили повстанців з третини районів східної частини міста, схід Алеппо залишили, за оцінками ООН, близько 25 тисяч цивільних. Число мирних жителів в східному Алеппо до початку наступу оцінювали в 250 тисяч. О’Браєн додав, що люди, які залишилися заблокованими у східному Алеппо, не мають засобів для життя.

У ході засідання Ради безпеки країни Заходу знову закликали Росію вплинути на Башара Асада з метою зупинити операцію в Алеппо. Представник Росії Віталій Чуркін відкинув ці заклики.

XS
SM
MD
LG