Доступність посилання

ТОП новини

У суді у Києві потерпілі у справі щодо 4 екс-бійців «Беркуту» продовжують блокувати залу засідань


У Шевченківському районному суді Києва продовжують протестувати потерпілі у справі щодо чотирьох екс-бійців спецпідрозділу «Беркут», звинувачених у розгоні учасників Майдану 30 листопада 2013 року.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вони протестують проти затягування розгляду справи і заявляють про намір перебувати в судовій. залі до виконання їхніх вимог.

30 листопада 12 потерпілих у цій справі відмовились покидати залу суду на знак протесту. Серед іншого, вони вимагають звільнення з МВС осіб, які причетні до злочинів під час подій Євромайдану.

30 листопада суд переніс на 7 грудня засідання у справі колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» Андрія Дидюка, Миколи Тягнирядна, Євгена Антонова і Юрія Шевченка. Це рішення ухвалили через відсутність представників прокуратури та двох обвинувачених.

Колишніх заступників командира «Беркуту» Дидюка й Тягнирядна, а також колишніх командирів рот Антонова й Шевченка обвинувачують у незаконному перешкоджанні проведенню вуличних походів та демонстрацій (стаття 340 Кримінального кодексуУкраїни) та перевищенні влади (стаття 365 Кримінального кодексу України) під час подій 30 листопада 2013 року, а саме – силового розгону мирної акції протесту під час подій Євромайдану.

У ніч на 30 листопада 2013 року, коли бійці нині розформованого спецпідрозділу «Беркут» розігнав мирну акцію протесту на Майдані в Києві, від дій міліції постраждали 84 людини, які зазнали тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості.

Після цього, 1 грудня 2013 року, на вулиці Києва на віче вийшли декілька сотень тисяч людей.

XS
SM
MD
LG