Доступність посилання

ТОП новини

Речник Міноборони: 3 військових поранені на Донбасі за минулу добу


Троє військовослужбовців Збройних сил України були поранені у зоні бойових дій на сході України за минулу добу, повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник.

«За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, двоє військовослужбовців поранені. Окрім цього, ще один військовослужбовець на передовій зазнав тяжкого поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої», – повідомив він.

За словами речника, вранці 29 листопада в Авдіївці внаслідок обстрілу бойовиків на власному подвір’ї був поранений цивільний житель.

Мотузяник поінформував, що на луганському напрямку бойові дії велися поблизу Станиці Луганської. На донецькому напрямку бойовики відкривали вогонь в районі Авдіївки, позиції «шахта Бутівка» та Луганського. На маріупольському напрямку, за словами Мотузяника, бойовики застосовували важке озброєння – міномети, гармати, танки. Вогонь вівся в Мар’їнці, Новогригорівці, на приморському рубежі, додав він.

В угрупованні «ДНР» звинуватили українських військових в обстрілі. За словами сепаратистів, троє людей були поранені при цьому: двоє цивільних і один бойовик.

В угрупованні «ЛНР» також заявили про обстріл з боку українських силовиків – по району пам’ятника князю Ігорю неподалік Станиці Луганської. Про постраждалих не повідомляють.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Cторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG