Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО підтвердив втечу бійця до бойовиків після скоєння злочину


Український боєць у зоні АТО скоїв тяжкий злочин і втік до бойовиків, повідомляє 2 грудня прес-центр штабу української воєнної операції.

«Вчора (1 грудня – ред.) боєць одного з наших підрозділів скоїв тяжкий злочин. З надією на те, що уникне покарання, він перейшов на бік противника», – мовиться в повідомленні.

Про який злочин ідеться, військові не сказали.

Волонтер Роман Донік на своїй сторінці у Facebook написав, що вважає цей інцидент прорахунком під час призову.

«Найімовірніше, він для цього і пішов до Збройних сил України. Прийшов через Красноармійський військкомат. Сам із Одеси... Якби нормально працювали військкомати, психологи і контррозвідка, то не втратили б сьогодні хорошу людину, взводного», – вказав Донік.

Про обставини трагічного інциденту волонтер написав так: «(Зловмисник – ред.) дочекався, коли товариші по службі поїхали у справах, поранив з автомата, а потім добив ножем… командира взводу. Зібрав зброю і гранатомети, сів у беху (бойова машина піхоти – ред) і намагався піти на ту сторону. Відразу відреагували, підключили міномети, беху відбили. Сепарок пішов на той бік».

Підтверджень цієї версії з інших джерел немає.

Видання «Інформнапалм» подало цілком іншу версію інциденту, з нападом ворожої диверсійно-розвідувальної групи, яка вбила одного українського військового і викрала ще одного разом із БМП. Ці дані так само лишилися не підтверджені.

Увечері 1 грудня луганські сепаратисти повідомили, що український військовий приїхав на бойовій машині піхоти на контрольовану бойовиками територію і здався.

XS
SM
MD
LG