Доступність посилання

ТОП новини

УКУ відкрив філію в Києві


Український католицький університет відкрив філію у Києві на вулиці Івана Мазепи.

На інавгураційну зустріч з нагоди початку роботи філії прийшло кілька десятків гостей, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. «Ми сьогодні збираємо друзів», – сказав у вступному слові проректор із зовнішніх зв’язків УКУ Олег Турій.

За словами президента університету, владики Бориса Гудзяка, двері центру будуть відкриті для усіх людей.

«Наш університет дуже маленький. У Львові приблизно 150 тисяч студентів, в УКУ ж навчається 1600 – це лише 1% від загальної кількості. Хоча у Львові ми достатньо розвинені. Не повинно бути ілюзій, що УКУ стрімко входить у київський освітній простір, щось завойовує і над чимсь збирається запанувати. Я сподіваюсь, що ця господа завжди буде гостинна і що люди захочуть тут бути», – сказав Борис Гудзяк.

Привітати університет із відкриттям філії прийшла міністр освіти Лілія Гриневич, яка свого часу була його сенатором. Вона розповіла про те, що першопрохідцем у впровадженні закону «Про вищу освіту» став саме Український католицький університет, особливо в тому, що стосується права студентів самостійно обирати для себе хоча б одну третину програм та курсів.

«У мене серце заходиться від радості, тому що УКУ прийшов у Київ. Я вважаю, він має що дати Україні саме в цей момент. Сьогодні Україна вибудовує свою систему цінностей. І саме тепер УКУ має взяти курс у побудові цієї ціннісної системи», – сказала Гриневич. Київському центру міністр побажала стати «магнітом» для людей, які здатні працювати задля змін.

У Київському центрі проводитимуть тренінги і лекції для вільних слухачів, тут також планують відкриття сертифікаційних курсів від університету. Наступні два дні усі охочі зможуть ознайомитися з програмою центру і взяти участь у дискусіях.

Український католицький університет – приватний науковий і навчальний заклад, що працює у Львові.

XS
SM
MD
LG