Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Індонезії протестували проти губернатора-християнина через «образу ісламу»


Під час демонстрації у Джакарті, 2 грудня 2016 року
Під час демонстрації у Джакарті, 2 грудня 2016 року

У Джакарті, столиці Індонезії, що має найбільше у світі мусульманське населення, не менш ніж 200 тисяч людей протестували проти губернатора столичного регіону, християнина за вірою, якого звинувачують в «образі ісламу».

Минулого місяця в такій демонстрації брали участь близько 100 тисяч людей.

Раніше цього тижня прокурори підтвердили, що звинувачення у «блюзнірстві» проти губернатора Басукі Чахаї Пурнами готові до передачі до суду.

Басукі Чахая Пурнама, перший немусульманин на посаді губернатора Джакарти, у вересні заявив, що ті, хто цитує Коран, підбираючи звідти цитати, щоб налаштувати виборців проти нього, обманюють їх. Ці слова викликали різку критику ревних мусульман, і на нього подали офіційні скарги до поліції, хоча губернатор і вибачився за сказане.

Супротивники губернатора напередодні виборів, що мають відбутися наступного року, згадують вірш із Корану, що вказує мусульманам не брати собі в помічники чи друзі євреїв і християн.

Але, попри критику, Басукі Чахая Пурнама лишається популярним завдяки його рішучій позиції проти корупції й некомпетентності в міській бюрократії.

XS
SM
MD
LG