Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: СРСР не припинив існування, і Україна воює, щоб поховати його


Петро Порошенко, архівне фото
Петро Порошенко, архівне фото

Президент України Петро Порошенко заявив, що СРСР не припинив існування, і Україна нині воює, щоб поховати його.

Виступаючи на українсько-польській конференції з циклу «Форум лідерства» в перебігу свого візиту до Польщі, він заявив: «Радянський Союз не в документі і не в Біловезькій пущі. Радянський Союз в головах. І в цьому сенсі Радянський Союз ще досі не похований. І, вибачте за відвертість, Україна зараз воює, щоб поховати Радянський Союз в головах декого, бо іншого приводу для війни просто не існує».

Президент нагадав, що 25 років тому Україна здобула незалежність, бо більше не хотіла бути у складі Радянського Союзу і точно не хотіла більше бути радянською колонією. «Вона хотіла бути демократичною, вільною, правовою і європейською державою. За 25 років це відчуття і це бажання України і українців лише зміцнилося. Старі та нові версії радянського колоніального минулого – це точно не для нас. Для нас – це об’єднана Європа», – наголосив Порошенко.

Петро Порошенко перебуває в Польщі з офіційним візитом, у перебігу якого, зокрема, відбулися його зустрічі з польським керівництвом і була підписана угода про оборонну співпрацю.

XS
SM
MD
LG