Доступність посилання

ТОП новини

Росія: активіста Дадіна етапували з колонії в невідомому напрямку


Ільдар Дадін
Ільдар Дадін

Ув’язненого в Росії активіста Ільдара Дадіна етапували з колонії в карельському місті Сегежа, де, за словами активіста, його катували.

Як повідомили у Федеральній службі з виконання покарань у регіоні, Дадіна відправили з Карелії в інший регіон, однак в який саме – не повідомляють. Згідно із законом, протягом 10 днів після прибуття на нове місце Дадін зможе повідомити про це одного зі своїх родичів. До цього часу його місце перебування залишається невідомим.

Раніше про те, що Дадін етапований з колонії, повідомив з посиланням на її співробітників представник Дадіна в Європейському суді з прав людини.

Дружина Дадіна Анастасія написала у Twitter, що місце перебування Дадіна їй невідоме.

Про скарги Дадіна на тортури і знущання в колонії стало відомо на початку листопада. Федеральна служба виконання покарань Росії заявила, що ніяких порушень допущено не було, а правозахисники стверджують, що існують непрямі докази застосування насильства до Дадіна – зокрема, розповіді інших ув’язнених. Пізніше ФСВП повідомила, що Дадін побився з іншим ув’язненим і буде переведений в приміщення камерного типу.

Ільдар Дадін – активіст, неодноразовий учасник опозиційних акцій, перший в Росії засуджений за статтею про порушення на мітингах. Правозахисна організація «Меморіал» визнала його політв’язнем.

XS
SM
MD
LG