Доступність посилання

ТОП новини

Мірзіяєв переміг на виборах президента Узбекистану – ЦВК


Шавкат Мірзіяєв
Шавкат Мірзіяєв

Центральна виборча комісія Узбекистану оголосила виконувача обов’язків президента Шавката Мірзіяєва переможцем президентських виборів, що відбулися 4 грудня. За повідомленням, він отримав понад 88% голосів виборців.

За даними Центрвиборчкому Узбекистану, офіційна явка на виборах склала 87,83% (понад 17,9 мільйонів з приблизно 20-мільйонного числа осіб з правом голосу).

У ЦВК також заявляли, що в ході голосування не було виявлено порушень, які б вплинули на результат. Водночас «Радіо Озодлик», узбецька служба Радіо Свобода, повідомила, що порушення на деяких дільницях все ж фіксували. Серед таких порушень вказувалась агітація на дільницях представниками політичних партій і голосування однією особою за кількох інших.

Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини у своїй заяві від 5 грудня оголосило, що президентські вибори в Узбекистані підкреслили «необхідність всеосяжних реформ» у країні.

59-річний Шавкат Мірзіяєв з 2003 року був прем’єр-міністром Узбекистану, а 8 вересня після смерті президента Іслама Карімова був оголошений виконувачем обов’язків глави держави.

XS
SM
MD
LG