Доступність посилання

ТОП новини

Аваков перериває візит до Канади через загибель поліцейських на Київщині


Арсен Аваков
Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков перериває свій візит до Канади через загибель поліцейських у селі Княжичі на Київщині, повідомляє прес-служба МВС України.

Як йдеться в повідомленні, Аваков заявив, що призначені зустрічі в Канаді – «дуже важливі» з точки зору програми партнерства з урядом Канади для підтримки сектору безпеки в Україні у 2017 році.

«Проте, після зустрічі з міністром міжнародної торгівлі Канади Христею Фріленд і міністром громадської безпеки Ральфом Гудейлом, я скасовую інші зустрічі та повертаюсь до України», – заявив міністр.

Коли саме Аваков повернеться в Україну – МВС не повідомляє.

За даними МВС, уночі 4 грудня в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань, у цей час наряд поліції охорони виїхав у цей же район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Близько 4-ї години між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ятеро працівників поліції.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook радник голови МВС Антон Геращенко, підозрювані в розбої, яких готувалися впіймати «на гарячому», почувши перестрілку, втекли з Княжичів на двох позашляховиках в бік Києва, де були затримані поліцейськими.

Прокуратура Київської області проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за статтею «вбивство». Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі генпрокурора Юрія Луценка, додали у відомстві.

XS
SM
MD
LG