Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: щодо капітана, який вивів судно з Криму у 2014 році, закрили провадження


Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження стосовно капітана, який у 2014 році вивів судно з анексованого Росією Криму, повідомляє прес-служба відомства.

«Проаналізувавши зібрані під час досудового розслідування докази, процесуальний керівник ухвалив рішення про відсутність в діях капітана судна складу злочину і закриття кримінального провадження, про що було повідомлено власнику судна під час зустрічі », – зазначили в ГПУ.

У відомстві додали, що 2 грудня відбулася зустріч генерального прокурора України Юрія Луценка з власником компанії, який в 2015 році «з патріотичних міркувань ухвалив рішення вивести свій бізнес з території півострова, з цією метою судно, що належить підприємцю, вивели на материкову частину України».

«22 червня 2015 року після переходу в порт Бердянська капітану судна повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого статтею 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї)», – зазначають у відомстві.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG