Доступність посилання

ТОП новини

Суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у підготовці перестрілки у Княжичах


Місце перестрілки поліцейських у селі Княжичі під Києвом, 4 грудня 2016 року
Місце перестрілки поліцейських у селі Княжичі під Києвом, 4 грудня 2016 року

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжні заходи шістьом учасникам злочинної групи, які готували пограбування у Княжичах, повідомляє речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

«За клопотанням Київської місцевої прокуратури №10 Шевченківський райсуд столиці обрав запобіжні заходи 6 членам злочинної групи, які були затримані правоохоронцями за результатами спецоперації у Княжичах. Затриманим особам інкримінується незаконне зберігання зброї та підготовка до розбійного нападу. П’ятьом з них обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, ще одному, який погодився на співпрацю зі слідством – домашній арешт з електронним засобом контролю», – написала Максимець 6 грудня на своїй сторінці у Facebook.

Уночі 4 грудня в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань, у цей час наряд поліції охорони виїхав у той же район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Близько 4-ї години між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ятеро працівників поліції.

Пізніше в МВС повідомили, що затримали чотирьох осіб, яких затримали на в’їзді до Києва зі зброєю і спецобладнанням. Радник голови МВС Антон Геращенко повідомив, що йдеться про осіб, які могли готувати розбій у Княжичах, але втекли, почувши перестрілку.

За фактом подій у Княжичах у Нацполіції розпочали службове розслідування, у Генпрокуратурі – розслідування обставин перестрілки за статтею про вбивство.

XS
SM
MD
LG