Доступність посилання

ТОП новини

RFE/RL і VOA працюють разом над перевіркою правдивості інформації


Через глобальне розповсюдження дезінформації «Голос Америки» (VOA) і «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» (RFE/RL) працюють разом, щоб запропонувати новий ресурс перевірки інформації.

Cайт Polygraph.info є відповіддю на шквал неправдивої інформації, яка упродовж останнього часу з’являється в усьому світі.

«Polygraph.info відповідає попиту громадськості щодо професійно перевіреної інформації і буде посилювати новини RFE/RL і VOA, які передаватимуть правду», – заявив президент корпорації RFE/RL Томас Кент.

«Це відділяє факти від вигадок, додає контекст і викриває брехню, зменшуючи руйнівні наслідки дезінформації, а також допомагає аудиторії зробити обґрунтований вибір та ухвалити рішення», – сказала директор VOA Аманда Беннетт.

Команда Polygraph.info з «Голосу Америки» і «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» досліджує і аналізує заяви урядовців та інших чиновників для оцінки їхньої достовірності. Наразі аналіз сфокусований на заявах, пов’язаних з відносинами між Росією та Заходом, але далі він пошириться й на інші сфери світової політики.

XS
SM
MD
LG