Доступність посилання

ТОП новини

На участь у приватизації ОПЗ знову не надійшло жодної заявки – Щуріков


Одеський припортовий завод (ілюстраційне фото)
Одеський припортовий завод (ілюстраційне фото)

Фонд державного майна України знову не отримав жодної заявки на участь у конкурсі з приватизації «Одеського припортового заводу», повідомляє перший заступник гендиректора ОПЗ Микола Щуріков.

«Сьогодні о 18.00 вийшов термін подачі заявок на участь у конкурсі з приватизації ОПЗ. Хотілося б сказати «ставки зроблені, ставок більше немає», але проблема у тому, що їх і не було. Буквально годину тому стало відомо, що компанії, які вважаються головними претендентами на покупку 99,6% акцій заводу – ПрАТ «Укрнафтобуріння» і DCH – відмовилися від планів участі в аукціоні», – написав Щуріков 6 грудня на своїй сторінці у Facebook.

У липні у Фонді державного майна України заявили, що на участь у конкурсі з продажу Одеського припортового заводу не надійшло жодної заявки. Відтак, ФДМУ був змушений визнати конкурс таким, що не відбувся.

Перед цим Фонд держмайна запропонував Кабмінові затвердити стартову ціну продажу державного пакету акцій (99,6%) Одеського припортового заводу на рівні 13,175 мільярда гривень. Умови приватизації ОПЗ також передбачають, що проведення конкурсу можливе лише за наявності щонайменше двох учасників, до торгів не допускатимуться компанії з Росії.

У жовтні ФДМ запропонув Кабміну затвердити стартову ціну державного пакета акцій ОПЗ у розмірі 5,16 мільярда гривень.

Вперше рішення про приватизацію припортового заводу ухвалили ще 1993 року, а перші торги відбулися 2009-го, проте завод досі перебуває в державній власності.

Одеський припортовий завод є одним із найбільших підприємств хімічної галузі як в Україні, так і в Європі. Кількість працівників перевищує 4 тисячі осіб. Він спеціалізується на виробництві та реалізації хімічної продукції – аміаку та карбаміду, а також перевантажує на експорт продукцію інших підприємств України та Росії.

XS
SM
MD
LG