Доступність посилання

ТОП новини

НБУ відніс «Банк Траст» до категорії неплатоспроможних


Національний банк України відніс «Банк Траст» до категорії неплатоспроможних.

Як повідомляє прес-служба НБУ, погіршення фінансового стану «Банку Траст» мало системний характер та спричинено низкою чинників, зокрема, значний обсяг кредитів банку надавався на територіях, на яких зараз відбуваються бойові дії, а через відсутність обслуговування таких кредитів, фінансовий стан банку значно погіршився.

Від 2 липня «Банк Траст» мав обмеження на залучення вкладів фізичних осіб, проте наприкінці листопада, незважаючи на заборону від НБУ, банк поновив залучення вкладів населення за завищеними відсотковими ставками.

«Таким чином, Нацбанк зобов’язаний ухвалити рішення про віднесення «Банку Траст» до категорії неплатоспроможних у разі невиконання банком, віднесеним до категорії проблемного, розпорядження, рішення НБУ щодо усунення порушень банківського законодавства, нормативно-правових актів регулятора протягом визначеного НБУ строку», – йдеться у повідомленні відомства.

За даними НБУ, 96% вкладників «Банку Траст» отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму у 200 тисяч гривень.

У Нацбанку повідомляють, що власниками істотної участі в банку є український бізнесмен Володимир Авраменко (78.9%) та громадянин Росії Сергій Бєляєв (16.1%), до середини 2015 року акціонерами банку були громадяни Росії Ілля Юров, Микола Фетісов та Сергій Бєляєв.

XS
SM
MD
LG