Доступність посилання

ТОП новини

У Казахстані затримали підозрюваних у нелегальному продажі нафти


Влада Казахстану заявляє про затримання кількох людей, підозрюваних у нелегальному продажі нафти. Це відбулося 7 грудня під час широкомасштабної операції у місті Актобе.

За повідомленнями Національного комітету безпеки країни, затримані є послідовниками салафітської течії ісламу, яка у Казахстані заборонена і визнана екстремістською.

У спецслужбі інформують про конфіскацію кількох контейнерів з сировою нафтою. Також кілька місцевих компаній підозрюють у причетності до оборудки.

Це повідомлення з’явилося за кілька днів після того, як суд в Актобе засудив 29 чоловіків за підозрою у нападі, який стався у цьому місті у червні. Під час атаки загинули 8 підозрюваних нападників, 5 цивільних і 3 силовиків. Влада звинуватила у нападі ісламістських бойовиків.

28 листопада суд у Казахстані у цій справі засудив 7 із 29 обвинувачених до пожиттєвого ув’язнення, ще 22 – отримали терміни від 2 до 25 років. Представники обвинувачення заявили, що всі затримані є прибічниками салафітів.

Критики президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва заявляють, що влада час від часу неправдиво звинувачує певні групи мусульман в екстремізмі.

XS
SM
MD
LG