Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: затримали співробітника ГПУ, підозрюваного у хабарництві


У Національному антикорупційному бюро заявляють, що затримали службову особу Генеральної прокуратури України.

Як повідомляє прес-служба бюро, співробітник ГПУ кошти намагався «передати задля впливу на результати позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності ГПУ, ініційованої НАБУ».

У НАБУ повідомляють, що ця перевірка здійснювалася в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами розтрати у грудні 2015 року 1,8 мільйона гривень державних коштів.

За даними бюро, розтрата сталася через укладання договорів на надання послуг з обслуговування між ГПУ й низкою підприємств із ознаками фіктивності.

«Причетна до укладання цих договорів особа — чинний заступник начальника одного з відділів Генеральної прокуратури України, на думку детективів бюро, намагалася передати 5 000 доларів США посереднику для подальшого їхнього спрямування буцімто одному з керівників Державної аудиторської служби України, про що той не знав. Посадовця ГПУ «викрили на гарячому», – йдеться у повідомленні.

У НАБУ повідомляють, що цього співробітника затримали за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище).

У Генпрокуратурі наразіне коментують це повідомлення НАБУ.

Як повідомив напередодні директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, у розслідуваннях НАБУ фігурують, зокрема, 25 прокурорів.

Антикорупційне бюро розслідувало і направило до суду обвинувальний акт щодо військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика у справі про незаконне збагачення. Також у вересні у НАБУ заявляли про затримання старшого слідчого в особливо важливих справах департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ,його підозрюють у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем.

XS
SM
MD
LG