Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: Чорногорію «втягують» у НАТО до завершення повноважень Обами


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Голова МЗС Росії Сергій Лавров заявляє, що Чорногорію намагаються «втягти» у НАТО до закінчення повноважень адміністрації президента США Барака Обами.

«Зараз судорожно втягують до НАТО Чорногорію, ніхто не питає народу цієї країни, хоча з такого питання варто б було порадитися. Складається враження, що Чорногорію намагаються втягти в альянс до закінчення повноважень адміністрації Барака Обами. Всім зрозуміла непривабливість таких зусиль», – заявив Лавров на полях саміту ОБСЄ у Німеччині.

У жовтні у Чорногорії арештували 21 підозрюваного, серед яких двоє росіян і троє сербів, за підозрою у намаганні спровокувати переворот, щоб унеможливити обрання влади, яка підтримує членство країни у НАТО.

Минулого місяця генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що питання членства Чорногорії в альянсі є проблемою цієї країни та 28 членів НАТО.

У НАТО надали запрошення Скоп’є на участь у членстві у грудні 2015 року. Процес ратифікації членства Чорногорії у НАТОмає бути завершений до весни 2017 року.

XS
SM
MD
LG