Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби бойовики на Донбасі понад 30 разів відкривали вогонь – штаб АТО


У прес-центрі штабу АТО в суботу повідомили, що упродовж минулої доби проросійські сепаратисти 31 раз відкривали вогонь в бік позицій Збройних сил України на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні на сторінці штабу у Facebook.

Під час бойових атак сепаратисти використовували 82, 120 та 122-міліметрові міномети, великокаліберні кулемети, гранатомети, озброєння БМП та стрілецьку зброю. Обстрілюваними були донецький, луганський та маріупольський напрямки.

В угрупованні «ДНР» заявляли, що підрозділи ЗСУ напередодні ввечері обстріляли з важкого озброєння три населених пункти, підконтрольні бойовикам. Вони також повідомляють про обстріли сьогодні вранці декількох сіл Новоазовського району. Луганські сепаратисти станом на ранок суботи поки не вказують даних про ситуацію на підконтрольних їм територіях впродовж останніх годин.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG