Доступність посилання

ТОП новини

Влада Франції оголосила про намір продовжити надзвичайний стан в країні


Бернар Казнев
Бернар Казнев

Влада Франції оголосила про намір продовжити в країні режим надзвичайного стану до закінчення виборів наступного року через підвищений ризик атак джихадистів.

«Період передвиборної кампанії, звісно, передбачає численні громадські збори і мітинги, але також, на жаль, бере на себе підвищений ризик атак», – сказав новопризначений прем'єр-міністр Франції Бернар Казнев.

Заходи безпеки посилені у Франції після терактів у Парижі торік в листопаді. Очікується, що рішення чи залишати посилений режим в силі, обговорюватимуть в парламенті 13 грудня, перш ніж він може буде схвалений Сенатом 15 грудня. Відтак, надзвичайний стан триватиме до 15 липня. За цей час мають відбутися президентські вибори в квітні-травні 2017 року, потім вибори до парламенту в червні, а у липні – святкування Дня взяття Бастилії.

Надзвичайний стан у Франції вже 4 рази продовжували. Такий режим дає поліції розширені повноваження для пошукових дій і у випадку арештів.

Франція пережила кілька масштабних атак за останні два роки. У січні 2015 року через напад на сатиричний журнал Charlie Hebdo і кошерний магазин загинули 17 людей. Через атаки в Парижі у листопаді того ж року загинули 130 людей; під час атаки цього року в Ніцці в День взяття Бастилії загинуло 86 людей.

XS
SM
MD
LG