Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: через неналежні умови в колонії на Житомирщині відкрито кримінальне провадження


Через неналежні умови утримання в’язнів у Райківській виправній колонії Житомирської області відкрито кримінальне провадження щодо керівництва закладу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«Жах. 500 засуджених. В лазні нема води. Їжу готують прямо в цеху, де рубають дрова. В штрафному ізоляторі нема скла у вікнах, теж нема води. В медпункті майже нема ліків. Вартість дня в кімнаті побачень – 700 гривень. Доступ до телефонного зв’язку не організований. Держкар’єр, який має заробляти для покращення умов – під контролем ТОВ з депутатським дахом. Вже порушено кримінальне провадження проти керівництва закладу», – повідомив Луценко.

Він уточнив, що прибув до Райківської колонії на Житомирщині без попередження, в День захисту прав людини.

Правозахисники заявляють про неналежні умови утримання в’язнів у більшості призначених для цього закладів України. Серед найбільших проблем вказують погані побутові умови, неякісне харчування, трудову експлуатацію, неналежну медичну допомогу. У багатьох випадках Державний департамент України з питань виконання покарань заперечує зловживання співробітників колоній, тюрем та СІЗО по відношенню до ув’язнених.

10 грудня відзначається День прав людини.

XS
SM
MD
LG