Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики збільшили кількість обстрілів на Донбасі – штаб


Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що підтримувані Росією бойовики 10 грудня від початку доби до 17:00 здійснили 41 обстріл позицій українських військових. За всю добу 9 грудня українські військові нарахували менше обстрілів своїх позицій з боку бойовиків – 31.

За повідомленням штабу АТО, майже всі обстріли відбулися на Маріупольському напрямку.

«З артилерії 152 та 122 міліметри – Водяне, Широкине, Лебединське, а з мінометів різних калібрів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстріляли Широкине, Талаківку, Красногорівку, Лебединське, Гнутове та Павлопіль», – ідеться в повідомленні українських військових.

Обстріли також зафіксовані на інших оперативних напрямках – Донецькому та Луганському, йдеться у вечірньому зведенні.

В угрупованні «ДНР» удень 10 грудня звинуватили Збройні сили України в обстрілах упродовж доби поблизу Донецька та Горлівки, а також на півдні контрольованої сепаратистами території.

В угрупованні «ЛНР» повідомили, що обстрілів упродовж минулої доби не було.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG