Доступність посилання

ТОП новини

Кількість жертв вибухів у Стамбулі зросла, українців серед постраждалих немає


Біля місця вибуху в центрі Стамбула, 10 грудня 2016 року
Біля місця вибуху в центрі Стамбула, 10 грудня 2016 року

Кількість загиблих через два вибухи біля футбольного стадіону Стамбула ввечері 10 грудня зросла до 38, поранених, як і раніше – 166 людей. Про це 11 грудня повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу. За його словами, серед загиблих – 30 поліцейських, решта – цивільні. Консульська служба МЗС України на сторінці у Twitter написала, що «наявність українців серед постраждалих не встановлена».

Повідомляється про затримання 13 підозрюваних у вибухах. Хоча жодне з угруповань не взяло на себе відповідальності за атаки, міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу сказав, що винуватцями вважаються курдські бойовики. Серія вибухів в Туреччині цього року якраз і була здійснена угрупованнями «Робітнича партія Курдистану» та «Ісламська держава».

В Туреччині сьогодні оголосили день жалоби, а офіс президента Реджепа Тайїпа Ердогана повідомив про скасування його поїздки до Казахстану, запланованої на 11-12 грудня.

10 грудня пізно ввечері у центрі Стамбула прогримів вибух біля футбольного стадіону Vodafone Arena. Як повідомила поліція, вибух від підірваного авто був спрямований проти автобуса зі спецпризначенцями. Через менш ніж хвилину пролунав іще один вибух – в парку, неподалік стадіону. Його, за попередніми даними, скоїв смертник. Обидва вибухи сталися через дві години після завершення матчу чемпіонату Туреччини, в якому зустрічалися команди «Бешикташ» і «Бурсаспор».

XS
SM
MD
LG