Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: бойовики значно збільшили інтенсивність обстрілів на Донбасі


Проросійські бойовики, жовтень 2016 року
Проросійські бойовики, жовтень 2016 року

У штабі АТО заявляють, що протягом дня підтримувані Росією бойовики значно збільшили інтенсивність обстрілів, зосередивши вогонь на маріупольському напрямку.

Як повідомляє прес-центр штабу, декілька разів поспіль зі 122 міліметрової артилерії та мінометів сепаратисти обстріляли Талаківку, Красногорівку, Новоселівку Другу, Чермалик й Водяне, а по Широкині понад 10 разів бойовики вели вогонь з мінометів різних калібрів, озброєння БМП та танка.

За даними українських військових, на луганському напрямку з мінометів різних калібрів проросійські бойовики стріляли по Балці Кошарній та Кримському, а на Донецькому напрямку по Луганському – з БМП та великокаліберні кулемети.

Це дані про ситуацію у зоні бойових дій з півночі до17:00, зазначають у штабі.

В угрупованні «ДНР» заявляли, що підрозділи ЗСУ сьогодні вранці відкрили вогонь по селах Саханка і Ужівки (колишнє Ленінське). Також бойовики повідомляють про пошкоджені будинки і відсутність електрики в кількох селах через обстріли з боку українських військових. Всього, за даними донецьких бойовиків, ЗСУ попередньої доби майже 500 разів відкривали вогонь. Луганські сепаратисти повідомляють про два обстріли українськими військовими підконтрольних угрупованню «ЛНР» територій за попередню добу.

Станом на вечір 11 грудня бойовики про оперативну ситуацію на території, яку вони контролюють, не повідомляють.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, востаннє з 15 вересня, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG