Доступність посилання

ТОП новини

Сенат США підтримує розслідування щодо російського втручання у вибори


Мітч Макконнелл
Мітч Макконнелл

Лідер більшості в американському Сенаті Мітч Макконнелл підтримав заяви про необхідність розслідування російського втручання у президентські вибори. За його словами, комітет з розвідки Сенату є «більш ніж здатним» розслідувати цю справу.

«Очевидно, що будь-яке зовнішнє порушення нашої кібербезпеки викликає тривогу, і я рішуче засуджую будь-які спроби», – заявив Макконнелл 12 грудня на прес-конференції у Капітолії.

Мітч Макконнелл відхилив вимоги про створення спеціального комітету, заявивши, що Сенат буде розслідувати це у звичайному порядку. Він наголосив, що іноземне втручання у вибори «не може бути однопартійним питанням».

«Це важлива тема, і ми плануємо розглянути це на двопартійній основі», – заявив Макконнелл, додавши: «росіяни не є нашими друзями».

Заява Мітча Макконела з’явилася після того, як новообраний президент США Дональд Трамп розкритикував висновки ЦРУ про втручання Росії у вибори.

Перед цим посадові особи американської розвідки заявили, що російські хакери здійснювали атаки не лише щодо Демократичної партії і її лідерів, але вони зробили це, щоб зменшити шанси на перемогу на виборах Гілларі Клінтон.

Президент США Барак Обама 9 грудня оголосив перевірку кампанії кібератак, але, сказав він, це стосується не лише Росії чи виборів.

Трамп уже раніше заявляв, що винуватцем може бути Китай або просто випадковий хакер.

Видання The New York Times повідомило, що 9 грудня співробітники розвідки дійшли висновку, що російські хакери також мали доступ до комп’ютерів Республіканської партії, але не оприлюднювали потенційно небезпечні електронні листи або інші матеріали, як це було вчинено, як вважають, з демократами.

XS
SM
MD
LG