Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Буковський постав перед судом у Великій Британії


Володимир Буковський
Володимир Буковський

Колишній радянський дисидент Володимир Буковський 12 грудня постав перед судом у Великій Британії за звинуваченнями у виготовленні і зберіганні дитячої порнографії.

73-річний Буковський під час попереднього слухання справи у 2015 році своєї провини не визнав.

Від 20 квітня до 16 травня цього року він оголошував голодування, протестуючи проти звинувачень, які він «категорично відкинув».

Володимир Буковський також подав апеляцію до Високого суду правосуддя у Лондоні, заявивши, що він став жертвою «брудної кампанії» Федеральної служби безпеки Росії.

Володимир Буковський – критик внутрішньої і зовнішньої політики Росії і особисто президента Володимира Путіна. У 2007 році він висувався кандидатом у президенти Росії, проте йому відмовили у реєстрації. У 2009 році Буковський увійшов до політради опозиційного руху «Солідарність». З 1976 року письменник живе у Великій Британії.

У квітні 2015 року кембриджська королівська прокуратура висунула йому звинувачення у виготовленні та зберіганні «непристойних дитячих фотографій». У відповідь Буковський подав до суду на британську прокуратуру, звинувативши її в наклепі і перевищенні службових повноважень.

XS
SM
MD
LG