Доступність посилання

ТОП новини

Лідером Придністров’я обрали Вадима Красносельського


Вадим Красносельський
Вадим Красносельський

Лідером Придністров’я, сепаратистського регіону Молдови, обрали Вадима Красносельського. За нього проголосували понад 62% виборців.

За даними «ЦВК» Придністров’я, чинний лідер регіону Євген Шевчук отримав лише 27% відсотків голосів. Явка становила близько 60%.

На прес-конференції 12 грудня Красносельський заявив, що перший свій візит здійснить до Москви.

«Дуже розраховуємо на підтримку Держдуми і Ради Федерації, а також на допомогу російських економістів, у першу чергу Сергія Глазьєва», – сказав він.

Вадим Красносельський народився у 1970 році у Читинській області Росії у родині військовослужбовця. У 1993 році закінчив Харківське вище командно-інженерне училище ракетних військ, у 2000 році – юридичний факультет Придністровського університету. З 2007 по 2012 рік – «міністр внутрішніх справ» Придністров’я.

Переважно російськомовний регіон Придністров’я оголосив про свою незалежність від Молдови в 1990 році. Нетривала війна велася між молдавськими військами і сепаратистами Придністров’я 1992-93 роках, тоді кілька сотень людей загинули з обох сторін.

У Придністров’ї в радянські часи базувалася 14-а армія СРСР, а потім Збройних сил Росії. Після війни Кишинів втратив контроль над цим регіоном. У тій війні на боці сепаратистів взяли участь окремі бійці й цілі підрозділи й частини російської армії зі своїм озброєнням і бойовою технікою. Самопроголошеної «незалежності» Придністров’я не визнав ніхто у світі.

XS
SM
MD
LG